0Item(s)

Du har inga produkter i din varukorg.

Product was successfully added to your shopping cart.

Allmänna villkor

Senast uppdaterade 2017-04-17

Följande allmänna villkor, inklusive Personuppgiftspolicy, gäller vid försäljning av produkter från This is Nuts Sweden AB, org.nr. 556869-2262, (nedan ”This is Nuts”), om inte annat särskilt är skriftligt överenskommet mellan respektive Kund och This is Nuts. Vid försäljning till Konsument tillämpar This is Nuts de tvingande regler som följer av tillämplig lagstiftning, däribland lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Genom att godkänna This is Nuts Villkor verifierar Kunden att hen har fyllt 18 år och är myndig och har full juridisk rätt att ingå avtal med annan part. This is Nuts accepterar, enligt svensk lag, inte kreditköp till personer under 18 år. This is Nuts förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra en Kunds beställning (exempelvis om Kunden uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar). I det fall person måste ha förmyndares samtycke för att kunna registreras som Kund på This is Nuts måste samtycke lämnas av förmyndare till This is Nuts före registrering genom att kontakta This is Nuts Kundtjänst (se Webbsidan för kontaktinformation).

This is Nuts reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på Webbsidan, exempelvis fel i produktbeskrivning eller innehållsförteckningen, felaktiga priser eller felaktig information angående om en vara finns i lager. This is Nuts har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. Vid slutförsäljning är det det antal produkter som anges i orderbekräftelsen som gäller, såvida inte felet varit uppenbart. Priset på produkterna kan ändras när som helst medan Kunden lägger produkter i varukorgen, men det pris som anges i kassan vid köptillfället är det pris som gäller, förutom i de fall då felet är uppenbart. I sådana fall kommer This is Nuts att meddela Kunden om detta och invänta Kundens godkännande av det korrigerade priset fram till dess att Kundens order har påbörjat att plockas och i det fall godkännande ej erhålls ha rätt att ta bort varan från Kundens order. All bildinformation på Webbsidan ska uteslutande ses som illustrationer. Sådana illustrationer kan inte garanteras återge det antal varor Kunden erhåller eller varans exakta utseende, funktioner eller ursprung. This is Nuts ansvarar inte för information inklusive bilder på Webbsidan som kommer från tredje part. Om en bild är felaktig tas hänsyn till den skriftliga informationen. I de fall då information om en produkt har varit felaktig har Kunden rätt att reklamera varan.

Webbsidan ägs av This is Nuts. Innehållet på Webbsidan ägs av This is Nuts eller dess licensgivare. Informationen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från This is Nuts.

Avtal och beställning

För att kunna handla via Webbsidan måste Kunden acceptera Villkoren. Genom att acceptera Villkoren förbinder sig Kunden att följa Villkoren i sin helhet, samt godkänner att hen tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies enligt This is Nuts Integritetspolicy.
När Kunden slutfört en beställning av This is Nuts kommer This is Nuts att skicka en bekräftelse av Kundens beställning, inklusive vilka varor som har plockats, via e-post inom 24 timmar. This is Nuts uppmanar Kunden att spara denna orderbekräftelse för eventuella kontakter med This is Nuts kundtjänst. Orderbekräftelsen anger This Is Nuts köpvillkor och innebär att ett avtal om köp ingåtts mellan This is Nuts och Kund. This is Nuts förbehåller sig dock rätten att ändra och avboka Kundens bekräftade order fram till dess att slutlig order har levererats.

Kunduppgifter etc.

Kunden kan skapa ett användarkonto på Webbsidan för att kunna handla på Webbsidan. När Kunden registrerar sitt användarkonto kommer Kunden att bli ombedd att uppge vissa personuppgifter alternativt företagsuppgifter. Kunden bekräftar att de uppgifter som Kunden fyller i är korrekta och fullständiga samt ansvarar för felaktigt ifyllda uppgifter. Kunden får bara skapa ett användarkonto per privatperson. Information om This is Nuts behandling av personuppgifter finns i This is Nuts Integritetspolicy.
Kunden åtar sig att se till att ingen annan än Kunden kan använda Kundens inloggningsuppgifter. Kunden får inte avslöja användarnamn och lösenord för någon obehörig och ska se till att handling med uppgift om användarnamn och lösenord förvaras på ett sådant sätt att obehörig inte kan få tillgång till informationen. Kunden ska omgående anmäla till This is Nuts om det kan misstänkas att obehörig fått tillgång till Kundens lösenord.

Om This is Nuts misstänker att Kunden missbrukar sitt användarkonto eller sina inloggningsuppgifter eller annars bryter mot Villkoren eller gällande lag (t ex om vi misstänker bedrägeri) har This is Nuts rätt att stänga av Kunden. This is Nuts har även rätt att tilldela Kunden nya inloggningsuppgifter.

Köp

Vid beställning via Webbsidan gäller de priser som anges på Webbsidan på beställningsdagen av Kundens order. Skulle priset ändras till dagen för leverans gäller det priset som var vid tidpunkten när Kunden slutförde beställningen av ordern. Priser på den svenska webbsidan anges i svenska, danska eller norska kronor och är inklusive moms om inte annat anges. Priserna inkluderar inte avgifter (som exempelvis frakt, faktura etc.) som anges separat.

This is Nuts målsättning är att alltid leverera fräscha varor med bra hållbarhet. De varor Kunden kan lägga i varukorgen finns vid beställningstillfället i This is Nuts lager, lagersaldot kan dock ändras fram till att orden plockas för leverans. Är en vara ej levererbar, meddelas Kunden och hela varans belopp krediteras.

Kunden kan betala på sätt som anges på Webbsidan. Betalning kan göras med betalkort, faktura eller direktöverföring. This is Nuts accepterar inte av säkerhetsskäl betalning med kontanter eller checkar. Läs mer om betalsätt och rabatter på Webbsidan. This is Nuts förbehåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt samt att ändra betalsätt om det som Kunden valt av någon anledning inte fungerar vid tillfället för köpet eller Kunden inte godkänns för det valda betalsättet.

Priser och betalning

This is Nuts priser och avgifter som anges på Handelsplatsen är inklusive mervärdeskatt om inte annat särskilt anges. This is Nuts erbjuder fria leveranser, dvs leveranskostnaden är 0 kr, på order med varuvärde på eller över 300 kr. Leveranskostnaden på order med ett varuvärde under 300 kr beror på vilket leveransalternativ som Kunden själv valt.

Presentkort

Presentkort som köps på Handelsplatsen fungerar som giltigt betalmedel i 1 år från köpdatum, eller under den kortare eller längre tidsperiod som framgår av presentkortet, för samtliga Produkter på Handelsplatsen med undantag för presentkort.

Fakturabetalning

Fakturabetalning sker genom This is Nuts samarbetspartner Billmate. Betalningen sker då genom Billmates betaltjänst. Fakturan från Billmate skickas som en PDF-fil via e-mail. Kostnad för Billmate faktura är 25kr inklusive moms. Betalningstid för faktura är 14 dagar från att ordern skickats från butiken. Vid försenad betalning tillkommer lagstadgad påminnelse-/förseningsavgift samt dröjsmålsränta om 2% per månad. Faktura och delbetalning gäller endast inom Sverige och Billmate delbetalning är inte aktiverat för köp under 500kr. Vid obetald faktura sköter Billmate påminnelse och inkasso.   

Kreditupplysning sker med betalning med Billmate Faktura och Billmate delbetalning genom Billmates samarbetspartner Creditsafe. Denna upplysning är ej synlig för tredje part och kan därför inte påverka Konsumentens möjlighet att få banklån etc. En omfrågandekopia skickas hem till Konsumentens folkbokföringsadress. Fullständiga villkor för Billmate Faktura återfinns här: https://billmate.se/konsument/

Direktbetalning eller kortköp

Betalning med betalkort sker via betalningslösningsleverantören Billmate AB (billmate.se). Med Billmate kan Konsumenten tryggt och enkelt betala genom sin internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Sparbanken, Danske bank, Forex, ICA Banken, Länsförsäkringar, Skandiabanken, Sparbanken Syd och Nordea, eller med ett konto- eller kreditkort (Visa eller Mastercard)). Inga extra avgifter tillkommer på Konsumentens köp. När betalning görs med betalkort reserveras orderbeloppet när Kunden lägger ordern. Beloppet debiteras Kundens konto under leveransdagen. Det kan i vissa fall ta upp till 7 bankdagar innan Kundens bank registrerat köpet på ditt konto. Avbokar Kunden sin order släpper Billmate det reserverade beloppet. Det kan i vissa fall dröja upp till 7 bankdagar innan banken noterar detta och att reservationen försvinner helt från Kundens konto. Alla pengatranskationer med kort sköts av tredje part. Alla korttranskationer är säkra och krypterade med SSL-certifikat. Korttransaktionerna görs genom Direct2Internet som är PCI-DSS Level 1 certifierad. Alla transaktioner är uppsatta med 3D-Secure, Verified by Visa och MasterCard Secure Code.

Förutom Billmate erbjuder This is Nuts också kortbetalning med Paypal. PayPal använder SSL-teknik för att skydda sina kunders information. När Konsumenten gör en betalning med PayPal får mottagaren inte någon känslig ekonomisk information, till exempel betalkorts- eller bankkontonummer.

Kampanjer och erbjudanden

This is Nuts kan ibland erbjuda kampanjer på Webbsidan. Dessa kampanjer gäller i enlighet med de specifika villkor som gäller för just den specifika kampanjen som t.ex. Kundens rättighet att ta del av kampanjen, hur länge kampanjen är aktiv och vilka specifika varor som omfattas av kampanjen. This is Nuts förbehåller sig rätten att när som helst återkalla sådana kampanjer. Vid avslutande eller återkallande av en kampanj gäller dessa villkor utan ändringar. Erbjudanden på specifika varor på Webbsidan gäller under en begränsad tid och så länge lagret räcker.

Vi förbehåller oss rätten att spärra Kund för vidare köp via vår webbsida om vi har skäl att tro att Kunden har gjort beställning som strider mot bestämmelserna i dessa allmänna villkor eller i strid mot gällande lag (t ex om vi misstänker bedrägeri).

Leveransvillkor

Allmänt om leverans av Produkter

This Is Nuts erbjuder leverans till kunder i Sverige, Danmark och Norge. Konsumenten svarar för all information som Konsumenten uppger till This is Nuts i samband med köp, exempelvis uppgifter om leveransadress. This is Nuts svarar inte för eventuella problem (såsom utebliven leverans eller återbetalning) som kan uppstå på grund av felaktig eller bristfällig information till This is Nuts. Konsumenten skall stå för de extrakostnader som kan uppstå i samband med den felaktiga eller bristfälliga informationen. Vi behandlar Konsumentens order inom 24 timmar på helgfri måndag till fredag och Konsumenten skall ha fått leverans av Produkten till sig inom 5 arbetsdagar (helgfri måndag till fredag) från att orderbekräftelsen har tillställts Konsumenten. Konsument som inom angiven tid från köpet inte har fått någon avisering eller meddelande om leverans bör ta kontakt med This is Nuts snarast för att säkerställa att det inte blivit något fel med t.ex. aviseringen.

Leveransförseningar

Om leveransförsening uppstår meddelar This is Nuts Konsumenten. Konsumenten har alltid rätt att reklamera sitt köp enligt gällande konsumenträttsliga regler om Produkten inte erhållits inom utlovad leveranstid. Leveransförsening leder inte till automatisk hävning av köpet i händelse av förseningar som This Is Nuts åtgärdar inom skälig tid.

Avbeställningar

Vid avbeställning kan Konsumenten komma att krävas på ersättning för kostnader och förlust i övrigt som uppstått innan avbeställningen gjordes (t.ex. fraktkostnader) och This is Nuts kan därvid komma att räkna av sådan kostnad eller förlust från betalning som Konsumenten har gjort till This is Nuts.Om avbeställning görs betalar This is Nuts tillbaka erlagt köpbelopp (med avdrag för eventuella skäliga kostnader eller förlust i övrigt förorsakade av avbeställningen) utan onödigt dröjsmål och senast 14 kalenderdagar efter att avbeställning har inkommit.

Outhämtade paket

Hämtar Konsumenten ej ut sitt paket inom den tiden som står angiven på hämtsedel och Produkten returneras, kommer This is Nuts att debitera Konsumenten 195 kr per outhämtad försändelse för att täcka våra hanteringskostnader. This is Nuts återbetalar dock erlagt köpbelopp till Konsumenten, reducerat med nämnd avgift, utan onödigt dröjsmål och senast 14 kalenderdagar efter det att This is Nuts mottagit det returnerade paketet.
I händelse av att Konsumenten har missat att hämta ut sitt paket kan Konsumenten välja att få sitt paket utskickat på nytt. Då debiteras Konsumenten enbart den faktiska fraktkostnaden för att Produkterna skickas i retur och till Konsumenten på nytt. Denna kostnad kommer This is Nuts att fakturera Konsumenten i en separat faktura i efterhand.

Säkerhet och sekretess

All hantering av Konsumentens uppgifter sker krypterat med högsta säkerhetsnivå, med hjälp av ett SSL-certifikat. I samband med Konsumentens registrering och beställning godkänner Konsumenten att This is Nuts lagrar och använder Konsumentens uppgifter för att fullfölja sina åtaganden gentemot Konsumenten. Konsumenten samtycker i och med sitt köp på This is Nuts till This is Nuts personuppgiftspolicy. This is Nuts dokumenterar även viss kommunikation som This is Nuts har med Konsumenten via telefon eller e-post, för att kunna tillhandahålla den service som Konsumenten har rätt att förvänta sig av This is Nuts. This is Nuts kommer inte att lämna ut Konsumentens personuppgifter till tredje part, såvida inte detta krävs i samband med Konsumentens köp, tvingande regler eller domstolsorder. Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har Konsumenten rätt att få den information som This is Nuts har registrerat. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan Konsumenten begära att informationen skall rättas eller tas bort.

Konsumenten samtycker till att This is Nuts lämnar ut Konsumentens person- och adressuppgifter till tredje part för att fullborda konsumentens köp i enlighet med Fyndiqs vid var tid gällande personuppgiftspolicy. This is Nuts svarar dock inte för sådan tredje parts användning av Konsumentens personuppgifter och tar heller inget ansvar för eventuell reklam eller annat material som tredje part skickar till Konsumenten, såvida This is Nuts inte uttryckligen begärt att reklam eller liknande material skickas till Konsumenten.

This is Nuts ser allvarligt på bedrägerier samt bedrägeriförsök och arbetar aktivt för att motverka dessa.

Ångerrätt

Konsumentens ångerrätt regleras i lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler samt gällande praxis. Generellt har Konsumenten 14 kalenderdagars ångerrätt på samtliga produkter. Ångerfristen börjar löpa från den dag Konsumenten tagit emot Produkten. Konsumenten har alltså rätt att frånträda avtalet om köp genom att lämna eller sända ett meddelande om detta inom denna frist. Vid ånger återbetalas hela beloppet för varan, inklusive frakt, skatt och avgifter. Kunden står dock för returfrakten. Plomberade och förseglade produkter omfattas av ångerrätten endast om plomberingen eller förseglingen är obruten. För Produkter som omfattas av ångerrätten gäller att Konsumenten kan bli skyldig att ersätta This is Nuts för en Produkts värdeminskning i den mån det beror på att Konsumenten hanterat Produkten i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion, vilket kan vara fallet om Produkten returneras i använt eller skadat skick. Konsumenten och rekommenderas att returnera ångrad Produkt i originalförpackning med tillhörande emballage. För att använda sig av ångerrätten rekommenderar This is Nuts att Konsumenten först kontaktar This is Nuts innan Konsumenten returnerar en Produkt (för kontaktuppgifter se sidfoten). Genom att kontakta This is Nuts Kundtjänst erhålls snabb hjälp för hantering av returärenden och när Konsumenten inkommer till This is Nuts med begäran att utnyttja ångerrätten kommer This is Nuts utan dröjsmål att bekräfta mottagandet av meddelandet. Om Konsumenten föredrar det, kan dock ånger ske genom att fylla i något av de standardformulär som finns framtaget för utövande av ångerrätten (http://publikationer.konsumentverket.se) eller av This is Nuts (se länk i slutet av dessa villkor). När meddelande om ångrat köp har mottagits av This Is Nuts har Kunden rätt att återfå pengarna för varan inom 14 kalenderdagar. Kunden kan dock få vänta tills dess att varan har returnerats eller till dess kunden har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. Återbetalning sker med samma betalningssätt som vid köpet, såvida inte Kunden aktivt godkänner en annan betalningslösning. Konsumenten är införstådd i att Konsumenten, för att få nyttja ångerrätten, senast inom 14 kalenderdagar från att ångerrätten meddelats, returnerar den ångrade Produkten. Såvida Produkten inte returnerats inom föreskriven tid frånfaller ångerrätten.

Reklamation

Reklamation av köp skall ske skriftligen till This is Nuts via e-post. Vid reklamation gäller samma regler för återbetalning som vid ånger, enligt stycket ovan. I reklamations- och garantiärenden gör This is Nuts en undersökning för att fastställa huruvida fel föreligger. Om det vid sådan undersökning visar sig att det inte föreligger något fel har This is Nuts rätt att ta ut en felsökningsavgift enligt stycket nedan. Vid fel på Produkt eller order kan Konsumenten tillfälligt behöva bekosta returfrakten men har i sådana fall rätt att få ersättning för detta. Om This Is Nuts företar omleverans eller avhjälpande av felet vid reklamation ska eventuella fraktkostnader återbetalas inom 14 dagar från den dag företaget mottagit den reklamerade varan. Retur av vara samt återbetalning ska ske utan onödigt dröjsmål. Vid reklamation p.g.a. försenad leverans skall Konsumenten bereda This is Nuts skälig tid att fullgöra köpet. Vid reklamation har Konsumenten rätt till de påföljder som följer av gällande konsumentregler. Konsumenten är därmed införstådd i att This is Nuts, efter skäligt rådrum med This is Nuts, har rätt att i första hand erbjuda Konsumenten avhjälpande eller omleverans om detta kan ske inom skälig tid och utan extra kostnad för Konsumenten. Om detta ej kan ske har Konsumenten rätt att kräva prisavdrag eller ersättning för att rätta felet. Om felet är av väsentligt betydelse för Konsumenten har Konsumenten rätt att häva köpet. Vid fel på Produkt som ej orsakats av Konsumenten men som omfattas av särskild garanti, repareras eller ersätts Produkten av This is Nuts. Härutöver har Konsumenten ingen ytterligare möjlighet att påkalla kompensation av This is Nuts. Konsumenten bör spara och förvara orderbekräftelsen och kvittot från sitt köp väl eftersom dokumentet krävs om Konsumenten behöver reklamera Produkten.

Reklamationsrätten gäller i tre år eller före Produktens sista utgångsdatum, förutsatt att reklamation rapporteras så snart felet borde ha upptäckts. Två månader anses som skälig tid för upptäckt av skada/defekt. Konsumenten kan komma att ersättas för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen, tex bensinkostnader, parkeringskostnader, telefonkostnader och liknande.

This is Nuts ansvarar via fraktbolaget för transportrisken, d.v.s. risken för att en Produkt skadas eller kommer bort under transporten till Konsumenten. Om skada under transporten skulle uppkomma på Produkten skall Konsumenten vända sig till This is Nuts. This is Nuts hjälper Konsumenten vid begäran av frågor rörande transport och leverans. Konsumenten står för risken vid eventuella returer och samtliga returer skall ske enligt instruktion från This is Nuts. Konsumenten bör anmäla eventuella transportskador till fraktbolaget snarast efter att Produkten erhållits. Synliga transportskador bör anmälas omgående i samband med leveransen, eftersom sådana skador i regel omfattas av fraktbolags ansvar där reklamationsfristen i regel är väldigt kort. Konsumenten måste även anmäla eventuella transportskador till This is Nuts inom skälig tid efter att felet upptäckts eller borde ha upptäckts. Om produkten har synliga transportskador har Konsumenten ansvar för att avemballera och inspektera Produktens skick inom en kortare tid efter mottagandet.

Felsökningsavgift

Om det i ett reklamations- eller garantiärende vid undersökning av en reklamerad produkt visar sig att produkten inte är behäftad med ett fel för vilket This is Nuts ansvar har den av This is Nuts som utfört sådan undersökning (eller på vars uppdrag undersökningen utförts) rätt att debitera Konsumenten en skälig felsökningsavgift. Felsökningsavgiften får inte överstiga 350 kronor och får endast tas ut under förutsättning att Konsumenten meddelats om att sådan felsökningsavgift kan komma att tas ut före undersökningen genomförts.

Tvister och lagval

På dessa allmänna villkor skall svensk materiell rätt tillämpas. Vid eventuell tvist följer This is Nuts Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Kontaktinformation till ARN:

Allmänna Reklamationsnämnden
Kungsholmstorg 5
112 21 Stockholm
E-post: arn@arn.se
Telefon: 08-508 860 00

Kunden har också möjlighet att söka alternativ tvistlösning genom EU-kommissionens tvistlösningsorgan på nätet. En neutral utomstående part hjälper då Konsumenten och This is Nuts att hitta en lösning och göra upp i godo.

I de fall då tvist kvarstår efter att alternativ tvistlösning sökts, ska fallet prövas vid Stockholms tingsrätt som första och enda instans.

Vid frågor eller funderingar om This is Nuts allmänna villkor kontaktas kundtjänst: info@thisisnuts.co.

Bilaga 1 – Personuppgiftspolicy

Personuppgiftslagen (PUL) syftar till att skydda enskilda individer mot att deras personliga integritet kränks när personuppgifter behandlas. Lagen gäller för behandling av personuppgifter i hela samhället och för verksamhet som bedrivs såväl av myndigheter, företag och enskilda individer. This is Nuts värnar om den personliga integriteten. Vi prioriterar alltid skyddet av all information du anförtror oss och följer naturligtvis de lagar och regler som finns t.ex. personuppgiftslagen och andra regler om sekretess för att skydda din integritet. På vår webbplats kommer du som kund att behöva uppge personuppgifter för att genomföra köp. Dessa uppgifter är helt nödvändiga för att köp skall kunna genomföras eller för att du skall kunna erhålla nyhetsbrev. Genom att handla hos oss eller genom att abonnera på nyhetsbrev accepterar du att vi behandlar dina personuppgifter. Genom att handla hos This is Nuts samtycker du som kund till att personuppgifterna används för

att kontrollera att köparen är vem den utger sig för att vara;
att hjälpa dig med efterköpservice;
att erbjuda dig nya produkter och tjänster om du så önskar;
nyhetsbrev;
uppgifter till samarbetspartners, även utanför EU (se nedan).

I samband med tillhandahållandet av våra tjänster över Internet använder This is Nuts olika samarbetspartners, även partners utanför EU. I dessa fall är This is Nuts personuppgiftsansvarig och har reglerat sina mellanhavanden avseende hanteringen av personuppgifter genom personuppgiftsbiträdesavtal.
This is Nuts bevarar dina personuppgifter under tre (3) år efter det att vår relation har upphört. This is Nuts vidtar rimliga åtgärder för att hålla de personuppgifter som behandlas aktuella och att gallra inaktuella samt på andra sätt felaktiga eller onödiga personuppgifter. This is Nuts vidtar lämpliga tekniska och organisatoriska informationssäkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter.

This is Nuts kan även komma att behandla andra parters personuppgifter, såsom handlares, och vad som anges i denna policy äger motsvarande tillämpning avseende sådana andra parters personuppgifter.

This is Nuts använder sig av cookies. När du besöker This is Nuts webbplats, kan därför information lagras på din dator så att vi kan känna igen din dator. Denna information är vanligtvis i form av en textfil vilken betecknas som en ”cookie”. En cookie är en fil som möjliggör identifikation av ditt kommunikationsmedel (tex. dator) men utan personuppgifter. I normala fall tillåter de att viss information om din dator insamlas, inklusive din Internet Protocol- (IP-) adress, din dators operativsystem, din webbläsare och adresser till webbsidor som länkar till This is Nuts webbplats. Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på besökarens dator och har ett utgångsdatum. Sådana cookies raderas efter att utgångsdatumet passerats. Den andra typen av kakor kallas sessionskakor och saknar utgångsdatum men försvinner när webbläsaren (eller annan typ av läsare) stängs av.

De cookies vi använder oss av används bland annat för att skicka rätt information till rätt användare, hantera inloggning och skicka rätt användare till rätt server. Dessutom krävs cookies för några av funktionerna på får webbsida. Cookies används också för analys av besöken på webbsidor och för anonym demografik profilering, så att vi kan förbättra våra tjänster. This is Nuts kan använda sig av så kallade web beacons (eller ”pixel tags”) i samband med några webbsidor. Vi använder dem emellertid inte för att identifiera enskilda användare personligen. Web beacons är i normala fall grafiska bilder som finns på en webbsida och de används för att räkna besökare på en webbsida och/eller för tillgång till vissa cookies. Denna information används för att förbättra våra tjänster. Web beacons samlar i normala fall inte in någon annan information än den som din webbläsare ger oss som en standardinställning vid varje slag av internetkommunikation.

Du kan välja att inte ta emot cookies eller web beacon. Det kan dock medföra att funktionaliteten på vår webbplats stöter på problem. En web beacon kan emellertid fortsätta att samla in information om besök från din IP-adress, men sådan information kommer inte längre att vara särpräglad. Om du inte önskar att ta emot cookies eller vill bli varnad innan de lagras på din dator, kan du ändra inställningarna på din webbläsare, läsplatta eller mobiltelefon.

Du kan naturligtvis få information om vilka uppgifter om dig som This is Nuts behandlar och även begära att uppgifter tas bort eller ändras om de skulle visa sig vara felaktiga eller ofullständiga. Du kan även begära att dina uppgifter inte ska behandlas eller användas för direkt marknadsföring. Om du har frågor av denna art gällande personuppgifter ber vi dig att kontakta kundtjänst. Personuppgiftsansvarig hos This is Nuts är Ranja Maria Vardali.