Först vill jag hälsa dig (och mig själv) välkommen till Race Nut-bloggen!

Jag heter Alx Danielsson och har en lång bakgrund inom idrottsutövande. Från början var det utförsåkning. Motorer och nötter är mina huvudintressen här i livet, varpå jag numera ägnar den mesta möjliga tiden åt att köra häftiga tävlingsbilar.

I den här bloggen kommer jag ta med er runt i världen på alla mina galna upptåg. Varje resa inom denna sport är ett äventyr och bara i år har jag planerat flera resor till USA för både Monstertruckar (Monster Jam) och NASCAR. Jag åker även runt i Europa och förarcoachar, dvs tränar andra förare, och då i olika serier och bilar. Främst är det Ferrari som gäller.I år kommer jag i och med detta göra mitt första besök bakom järnridån när Ferrari Challange gästar ryska Sochi.

På hemmaplan är jag ändå mest aktiv. Här tävlar jag i #NutsGTR som är lika galen som den både låter och ser ut. Vi har dels en tävlingsversion av denna Nissan GT-R på 1000hk, 4x4, breda däck och bred kaross. Den är så extrem att den bara får köras på bana. Sedan har vi en gatversion på 650hk som ser likadan ut. Den är inte alls lika snabb som tävlingsbilen men 0-100 på 2,9s och en toppfart på närmare 340km/h får väl räcka att ta barnen till dagis och skola med =) Denna kan det hända att du ser körandes på gatan eller på större event. Den kommer att dyka upp på bl a Elmia i ”söder” med 80.000 besökare och Åsele Marknad i ”norr” där 150.000 personer gästar.

I vanliga fall brukar tävlingsförare som mig enbart syssla med en tävlingsform och en tävlingsserie. Min approach är lite annorlunda. Jag har istället valt att hoppa på de flesta tåg för att utvecklas ytterligare. Min tro är även att det är bra att ”bredda sin repertoar” i största möjliga mån för att i slutändan prestera bättre i varje enskilt moment.

Häng med mig runt på galna upptåg och märkliga resor.

Med facit från tidigare år kan jag lova bra drag!

”I drive, therefore I am” Alx